Nie opieram się na późniejszych wywiadach z Allenem, ani tym bardziej na książce R.G. i filmie z 2007 roku, bo wiem, że Graysmith "dorzucił" kilka rzeczy "od siebie", a dotyczą one między innymi tego podejrzanego. Film z 2005 roku na pewno jest ciekawy, więc postaram się go obejrzeć jak najszybciej. Zgadzam się co do wspomnianego przez ciebie "obłędu". Zodiak zniszczył życie Michaela Mageau, który przez traumę stał się alkoholikiem i narkomanem, rzekomo był nawet bezdomny.
Odnosząc się do wypowiedzi Sama :
Co do Mike'a Mageau i Bryana Hartnella - pełna zgoda. W tych przypadkach wygląd Allena można "podciągnąć" pod Zodiaka, Skupiłem się więc na relacji Donalda Fouke'a, gdyż to on widział twarz sprawcy najdokładniej ze wszystkich (może oprócz Kathleen Johns, ale wiemy już, że nie można na jej opisie polegać w 100%).
Fouke podał dość dokładny opis podejrzanego : 35-45 lat, około 180 cm, 80-90 kg wagi, krótkie jasne włosy (prawdopodobnie skutek światła latarni ulicznych) i okulary. Podobieństwo do Arthura Leigh Allena jest tylko powierzchowne, poza tym nie znalazłem niczego potwierdzającego jakoby Don Fouke stwierdził, że 11 października '69 mógł widzieć Allena. Znalazłem nawet wpis Michaela Butterfielda na forum zodiackillerfacts.com, w którym twierdzi, że Fouke podkreślał, że osobą, którą widział nie był Allen.
oto on :
http://www.zodiackillerfacts.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=543wystarczy wyszukać wyraz "Allen"
W Internecie można znaleźć zdjęcia Allena z późnych lat 60 (np. jego prawo jazdy wydane bodajże w 1967) i porównać z portretami pamięciowymi Zodiaka.
Jeśli, popełniłem jakieś błędy lub podałem nieprawdziwe informacje, proszę o korektę.
Pozdrawiam.