Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Arthur Leigh Allen

Gość · 6 · 4714

Gotfryd

• Gość
Moze w tym momencie zbocze nieco z tematu. Chodzi mi o sprawe A. Allena. Kilka lat temu porownano jego DNA z DNA znalezionym (chyba) na listach Zodiaka. Wynik byl negatywny. Czy to badanie wyklucza go totalnie, w 100%?

Pozdrawiam 
« Ostatnia zmiana: 07/01/09, 16:48 wysłana przez Gotfryd »

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Wynik negatywny w tym przypadku wykluczyl mozliwosc, jakoby DNA pobrane z jednego z potwierdzonych listow Z. (spod znaczka oraz spod pieczeci) moglo nalezec do Allena. W zasadzie powinno to wystarczyc, aby wykluczyc go z grona podejrzanych. Przypomne jednak, ze jest tu tez male ale, gdyz profil DNA Zodiaka (ten, z ktorym porownano DNA Allena) zostal pozyskany ze sliny znajdujacej sie na kopercie, a z zeznan jednego ze swiadkow, ktore obciazaly Allena wynikalo, ze ten prosil ludzi o to, by lizali za niego koperty i znaczki, gdzyz, jak rzekomo twierdzil, smak kleju przyprawial go o mdlosci.

« Ostatnia zmiana: 10/01/09, 03:39 wysłana przez arc »
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

psyche

• Gość
Mdlosci? Pomyslowe. Z to chyba Geniusz Zbrodni. Na sama mysl az ciarki przechodza.

Hmm

• Gość
Na tym liście Allena pismo wygląda już nieco inaczej...
Zwróciłem uwagę na kropki - bardzo charakterystyczne, infantylne kółeczka z listów Zodiaca.
« Ostatnia zmiana: 03/04/12, 04:29 wysłana przez Hmm »

Offline tomekp36

• Detective
  • *
Zwróciłem uwagę na kropki - bardzo charakterystyczne, infantylne kółeczka z listów Zodiaca.

Dlaczego "infantylne"? Moim zdaniem raczej zdobnicze. Zresztą sam nawet robie podobne.

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Na tym liście Allena pismo wygląda już nieco inaczej...

Probka jego pisma z 1972:

Pamietajmy o tym ze Leigh Allen byl obureczny.
« Ostatnia zmiana: 14/08/12, 16:12 wysłana przez Sam »
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.