W filmie zostało pokazane, że Mike Mageau nagle gdzieś zniknął po ataku Zodiaka i dopiero w 1991 czy tam w 1992 roku zostały przedstawione mu fotografie podejrzanych, a on wskazał Leigh Allena. Czy ktoś wie, jak to było naprawdę? Bo jeśli w tym momencie film mówi prawdę, to dla mnie jest to największym błędem policji, że wcześniej nie dotarła do Mageau.
Co do powiązań Zodiaka z policją... Nie wydaje mi się, aby był on w jakikolwiek sposób powiązany z organami ścigania, Owszem, wiele wiedział nt. pracy policji, wydaje się, że świetnie wykorzystywał tę wiedzę, aby jak najbardziej ułatwić sobie swoje czyny. Ale to nie musi od razu znaczyć, że był policjantem czy że był z policją powiązany. Przykładem jesteśmy my wszyscy, którzy interesujemy się tą historią. Czytając o Zodiaku dowiadujemy się mnóstwo rzeczy nt. działań policji, a wcale nikt z nas nie musi być policjantem. Dlatego wydaje mi się, że Zodiak po prostu czerpał skądś tę wiedzę (może z innych niewyjaśnionych spraw) i przekuwał ją na swoje własne poczynania.