Wyszedłem z założenia, że należy podstawiać literę za znak, bo wg mnie Zodiak przygotował to nie dla profesora matematyki, ale dla sprytnego gliniarza-krzyżówkowicza (i nie trafił na takiego) i wszelkie rozwiązania opierające się na tym, ile lat miał w 1969 szwagier brata babki stróża są błędne.
Nie chce mi się już nad tym siedzieć, bo można oszaleć, więc publikuję moje najlepsze dokonania. Słowa "WE ARE", "CRACK PROOF" (użyte przez Zodiaka w jednym z listów), "STOP A PISTOL", "PTAH GOD" (to z mitologii egipskiej, chyba Z w nią wierzył albo w coś podobnego lub tylko tak twierdził), "PARADICE" (tak pisał Z), "TATTOO OF DEATH", "COWARDS".
Dodatkowo jeśli zmienicie "CRACK PROOF" na "DIRECT PROOF", na dole możecie wpisać "RICARDO" (to dla tych, którzy twierdzą, że Z jednak zdradził tożsamość w szyfrach).
Nie ma co wiwatować, bo każdy w 340 zobaczy to, co chce tam zobaczyć. Wcześniej szukałem słów na temat śmierci Stine'a i też znalazłem, ale co wiele głów to nie jedna. Mam nadzieję, że uda się kiedyś przekonująco rozwiązać ten pasjonujący szyfr.