Wyglad zewnetrzny może mylić .w roku 69 Sullivan miał 28 lat z jego zdjęć ze szkoły średniej już widać ze miał szeroka klate i wygladal dość poważnie ,okulary również dodaja lat.policjant który rozmawial z zodiakiem po morderstwie taksówkarza zeznał iż jego włosy zaczynały się od środka czoła.Nie wielu ludzi tak ma a Sullivan dokładnie tak wygladal.znal Bates ,pracowal w bibliotece ,byli w tej samej szkole ,na weselu.Z Riverside wyjechal miesiąc po morderstwie.Byl w szpitalu psychiatrycznym.Lubił pisać poematy no i miał problemy z pisownia.U zodiaka również wskazuje się na problemy z pisownia.Nie sądzę by zodiak byl dobrze wyksztalcony.Problemy z pisownia jak i jego mordercza pasja na pewno by mu to utrudniało.Sullivan przed śmiercią pracowal na zmywaku.seryjni mordercy często maja problemy z ukończeniem szkoły ,utrzymaniem pracy ich pasja jak i zaburzenia osobowości powodują iż są aspoleczni.Zodiak z pewnością byl inteligentny ale czy wyksztalcony wątpię.Policyjna profilerka wskazywała iż zodiak musiał miec ułożone życie i prace bo zabijal w weekendy i święta bo w tygodniu nie miał czasu.Ja myślę ze wybieral te daty bo wtedy jego ofiary miały czas ,były dostępne.Mscil się za swoje niepowodzenia w miłości ,w życiu prywatnym.Byl przecież nawet nazywany morderca zakochanych dlatego szukal ich w określonych porach i czasie.no a kiedy się chodzi na randki ?Mysle że on nie miał nawet czasu na życie prywatne ,był zodiakiem ,był bardzo zajęty mordowaniem ,polowaniem i pisaniem listów.Jeśli wsiąść pod uwagę że morderca z Riverside i Jeziorem Berryessa to ten sam rozumiem ze mogl użyć noża bo już to wcześniej robil.Zodiak miał narcystyczna osobowosc jak wielu psychopatów.dlatego nie sądzę by pozwolil na to by wypisywać o nim bzdury by przez tak długi czas się nie odzywać nie zabrać głosu w dyskusji nad tożsamością sprawcy.Seryjni mordercy jak wiecie nie ida na emeryturę powstrzymać ich może tylko smierc bądź więzienie.nie sądzę by zodiak byl w więzieniu.Myślę ze zmarl bardzo dawno temu.Ross Sullivan zmarl nagle w 77roku w Santa Cruz skąd zodiak również wysyłał listy.Gdyby zyl na pewno w koncu popełnił by błąd i zostal by schwytany.
Jeszcze coś przyjaciółka Bates poślubiła brata Rossa.