Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Donald Lee Bujok

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Tylko jego umiejscowienie na osi czasu jest już nie tak spójne i oczywiste.

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Tak i to mi nie daje spokoju bo wyszedł z więzienia na 3 dni przed morderstwem przy Lake Herman Road ale jest jeszcze morderstwo kilka miesięcy wcześniej Cheri Jo Bates do którego zodiak się przyznawał ale policja w to nie wierzy

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Żadnego innego podejrzanego nie można powiązać z więzieniem Deer Lodge w Montanie,tylko jego .Czytając jego artykuły odnoszę wrażenie ze to zodjak tylko w łagodnej wersji. Kartka 13 dziur zostala wysłana dokładnie w 13 lat po morderstwie zastępcy szeryfa ,na kartce widnieje data 5 pazdziernik.To była dla Zodiaka ważna data chciał by ja ujrzano .
« Ostatnia zmiana: 03/10/16, 14:37 wysłana przez nana19 »

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Problemów jest kilka nawet z samym więzieniem ...
Zodiak mówił ze uciekł a on został zwolniony ....
Pisanie w stylu zodiaka .... hmmm wątpię myślę że w ten sposób można by zakwalifikować dużo więcej osób
Co przemawia przeciwko temu że nie był Zodiakiem ?
Prawie wszystko ....
Idealny kandydat to Allen (wg mnie za idealny) prawdopodobny Kane a idealnie pasujący intelektualnie Gaikowski.....
i który z nich..... pewnie żaden :)
Choć ostatni sądzę że nie wszystkie morderstwa przpisane do Zodiaka on rzeczywiście popełnił :)

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Zgadza się ze mnie też chodzą po głowie inne możliwości ale który ze znanych podejrzanych pisywal do gazety i poruszał podobne tematy ,który byl w więzieniu o ktorym zodiaku wspominał.dla kogo 5 pazdziernik to ważna data? jest jeszcze wiele innych podobienstw.nie wszystko mi pasuje ale to co wiemy wygląda ciekawie

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Niestety ciekawie wygląda na pierwszy rzut oka...
Jak się wejdzie w szczegóły okazuje się lipa...
Polecam post ,,Tożsamość sprawcy" przeczytać od a do z oraz tematy przyklejone ...

Offline nana19

• Department of Justice
  • *

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Bujok nie byl brany po uwagę za swego życia ,mamy mało danych o nim gdyż policja się nim nie interesowała.To że zodiak powiedział iż uciekł z więzienia a Bujok zostal zwolniony to nie wiele zmienia.mógł tak powiedzieć by wydać się groźniejszym ,by ich dodatkowo zastraszyć ,mogl tak powiedzieć z wielu innych znanych tylko sobie powodów.Bujok nie nawidzil społeczeństwa ,władzy ,wiele rzeczy go draznilo to widać w listach zodiaka jak i w artykułach Bujoka.Zastanawia mnie fakt iz były skazaniec pisze artykuły do prasy.Pisal bo miał coś do powiedzenia bo wiele rzeczy go frustrowalo.Seryjni mordercy morduja by dać upust swoim frustracjom ,by się zemścić.Zodiak jak i  Bujok chcieli być zauważeni ,chcieli by ktoś ich wysluchal.Bujok miał motywy by się mscic.Od dziecka byl ponizany ,wyśmiewany ,w więzieniu też nie miał lekko.siostra Ferrin zeznala iz Darleine kogoś się bała i że ten mężczyzna już kogoś zabił.Nie wiem czy Bujok byl tym zodiakiem ale z pewnością pasuje na seryjnego mordercę.No i wreszcie to nie chce mi się wierzyć że Allen byl przesłuchiwany przez policję jako podejrzany o zabójstwo 6 pazdz. a już 11 pazdz. zabil by taksówkarz Stine .
« Ostatnia zmiana: 03/10/16, 16:43 wysłana przez nana19 »

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Allen to cynik lubiący pograć sobie na nerwach policji. Przy okazji osoba dobrze wykształcona jak na tamte czasy. Choć uważam ze on taksówkarza nie zabił. Mało tego myślę że nie był Zodiakiem....