Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Donald Lee Bujok

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
A może sama się przed nim rozkodowała kiedy pokazał jej dziadkową odznakę..

Wybaczcie ale mam silne przeczucie że ten pan to kolejny człowiek tak zainteresowany prawdą w tej sprawie, jak ja sytuacją geopolityczną na Zanzibarze.
« Ostatnia zmiana: 18/05/12, 22:59 wysłana przez Sam »
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Kolejny który chce zdobyć sławę na sprawie Zodiaka zal takich ludzi, oby mu się nie udało.

Offline Squeglee

• Police Officer
  • *
Kevin Brooks atakuje dalej, planuje wydanie książki i przybliża nam kolejne "dowody".
http://youtu.be/yD5kyk79BNU
Wygląda to tak jakby te cyferki, liczby i inne drobiazgi próbował dopasować do swojego podejrzanego, a nie tak jak powinno się do tego podchodzić. Odciski Bujoka nie zgadzały się z tymi od SFPD. Nasz odkrywca wciąż twierdzi że ma niezbite dowody, ale jeszcze nie ujawni jakie.

Offline tomekp36

• Detective
  • *
Ten facet gada bzdury. Widzi mi się, że rzucanie słów na wiatr to chyba jest ich specjalność. Mam na myśli "detektywów, którzy rozwiązali sprawę Z."

Offline Sam

• Inspector
  • *
Witam, a macie jakieś zdjęcie tego faceta za młodu, żeby było można je porównać z rysopisem?

Mamy:

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Na pierwszy rzut oka pasuje, ale jakby się bliżej przyjrzeć to jednak chyba nie...

Małe uzupełnienie:

Na zdjęciu widać tabliczkę na szyi Bujoka na której jest napisane: Montana State Prison, jak wiemy, podczas ataku nad Lake Beryessa, Zodiac zeznał, że kiedyś uciekł z więzienia z Montanie.
« Ostatnia zmiana: 28/02/15, 18:11 wysłana przez Jerry »

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Witam! Faktycznie nawet pasuje do rysopisu tylko szkoda ze nie ma zdjęcia w okularach. Wydaje mi się ze Bujok został zwolniony z wiezienia, a nie ze uciekł ale rzeczywiście w filmie Z mówi do pary studentów ze uciekł z wiezienia ciekawe!

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Bardzo tradycyjna fryzura, dosyć wąskie oczy, lekko odstające uszy, usta również wąskie.

« Ostatnia zmiana: 01/03/15, 22:19 wysłana przez Jerry »

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Według mnie podciąganie historii ucieczki z więzienia ma tu mały sens, gdy podejrzany został z niego zwolniony. Zodiak bowiem podczas ataku nad jeziorem zaznaczył ze jest zbiegiem.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Dlaczego maly? Z gory zakladamy, ze klamca mowi prawde?

Xad

• Gość
Akurat to może mieć według mnie dość duże znaczenie. Zodiac mógł powiedzieć prawde, przecież wiedział, że ich zabije, wieć nikomu nie powiedzą. Powiedział, że uciekł bo to uwiarygadniało to, że chce tylko kase i nic im nie zrobi a poweidział o Deer Lodge czyli tym więzieniu bo je znał (bo jeśli chodzi o BUjaka tam siedział i wcześniej jeszcze mieszkał czy stacjonował w tych okolicach coś takiego... Never know...

Offline Sam

• Inspector
  • *
Wydal juz te ksiazke, czy jeszcze?

Kalin2142

• Gość
Nic mi o tym nie wiadomo, więc pozwolę się podłączyć do Twojego pytania.

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Witam sprawa zodiaka interesuje się od dawna.ostatnio  Bujok wydal mi się mocnym podejrzanym nie tylko ze względu na pobyt w więzieniu(o ktorym mowil zodiak) ale również ze względu iż pisywal on do lokalnej gazety.W swoich artykułach poruszał tematy o których pisal również zodjak .
« Ostatnia zmiana: 03/10/16, 13:59 wysłana przez nana19 »