Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Arthur Leigh Allen (fakty)

Sam · 267 · 82549

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Śmieszny?  Allen ma bardzo dużo wspólnego z Zodiakiem (aż za dużo). Gdyby opierać się na poszlaka ch można by powiedzieć to ON.
Ale tylko na poszlaka ch bo dowodów brak.
Drugim do skazania po poszlaka ch byłby Kane.
Tylko czemu żaden nie został aresztowany za dzieło Zodiaka? Bo nie było nic dowodowego ... to samo jest w przypadku Rossa z tym ze dużo mniej łączy go z Zodiakiem niż Allena.
Trzeba patrzeć realnie a nie łączyć sobie fakty według własnej interpretacji bo takich podejrzanych są setki :) i żaden z nich może nie być Zodiakiem.
Co do przyczepy Allena nie było w niej nic co łączyło by go z Zodiakiem .... były takie buty jak Z ale nie te, broń jak Z ale nie ta itd... itp....
Gdyby tak nie było to by zamknęli i tyle w tej kwestii...

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Zgodny rozmiar buta. Posiadal bron palna, ale nie taka z jakiej strzelal sprawca.
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
użyłem tego w sensie: jest broń ale po bliższym przyjzeniu nie taka jak Z

Ogólnie nie jestem zwolennikiem opcji ze Z to Allen ale w jego przypadku czego się nie czepic to pasuje :/ poza DNA i dowodami ;)

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Niestety to ironiczny smiech.Kazdy z nas niemal ma z  tylu głowy że to Allen.Jest wiele poszlak, że to on i ani jednego niepodważalnego dowodu że to on za to niepodważalne dowody że to nie on.Allen i zodiak to inna bajka.
Zodiak nigdy nie byl brany pod uwagę jako przestępca seksualny ,Allen byl pedofilem skazanym za molestowanie dzieci.Oni mieli zupełnie inne fantazje ,w swoich listach zodiak ani razu nawet nie zajaknal się na ten temat ,nie były u niego nic co mogło by wskazywać na to że ma fantazje seksualne na temat dzieci.pisal o tym co by robil swoim niewolnikóm ale nigdy nie było tam nic co wiązało by go z pedofilia.Poza tym jak wszyscy tu zgodnie podkreślamy zodiaku to inteligentny ,sprytny ,nieuchwytny itd. morderca jak to się ma do sprytu Allena skoro jednak udało się go skazac.Badajac listy Zodiaka nie można tylko porównywać pisma i ewentualnych popełnianych błędów ,trzeba skupic się również na zainteresowaniach podejrzanych ,na stylu literackim itd.
« Ostatnia zmiana: 06/10/16, 16:16 wysłana przez nana19 »

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Jest wiążący temat z dziećmi czyli groźba ataków na autobusy szkolne.
Choć ja osobiście uważam, że Allen nie był Zodiakiem, choć będąc realista wszystko wskazuje na niego.
Sam swego czasu był przekonany że to jednak Allen i ciekawe czy dalej tak uważa.
Myślę, że za porwanie na autostradzie odpowiada Kane stąd wplatal się w sprawę i może nawet się podszyl za Zodiaka by zwalić winę na niego.
Kolejna sprawa to myślę że nikt z dotąd poruszanych osób na forum nie jest Zodiakiem chyba ze był nim Allen ale ta wiedzę może mieć wyłącznie Policja gdyż materiały z przeszukania przed śmiercią Allena nie zostały ujawnione.
Te osoby były pod obserwacja i by wpadły.
Co do wyglądu i portretów pamieciowych to różnie może z tym być mógł wyglądać inaczej.
Ogólnie bardzo ciekawa sprawa i wielowątkowa ...

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Tak jasne jest taka grozba ale czy to można podciagnac po fantazje pedofilskie.

Z tym opisem sprawcy to naprawdę różnie może być.Pamiętam jak na zajęciach z pewnym panem specjalistom od psychopatii poprosił nas o narysowanie dowolnej postaci przedtem jednak poprosił o wyciągnięcie karteczek bo zamierzał nam zrobić kartkoweczke.Nastepnie oznajmił nam że to żart i poprosił byśmy znów narysowali postac.No i wiadomo ze były duże różnice w rysunkach.Bedac w stanie stresu ,silnych emocji inaczej postrzegamy ,swiat ,ludzi a inaczej kiedy jesteśmy radośni.Tak wiec osoby będące ofiarami ,majace swiadomosc że grozi im śmiertelne niebezpieczeństwo mogły postrzegać swego oprawce inaczej niż faktycznie było.Osoba która nie była w silnym stresie a która rozmawiała z zodiakiem byl policjant Foukes  myślę ze jego zeznania mogą być jak najbardziej obiektywne.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Zodiak nigdy nie byl brany pod uwagę jako przestępca seksualny ,Allen byl pedofilem skazanym za molestowanie dzieci.Oni mieli zupełnie inne fantazje ,w swoich listach zodiak ani razu nawet nie zajaknal się na ten temat ,nie były u niego nic co mogło by wskazywać na to że ma fantazje seksualne na temat dzieci.

Zodiak to wykreowana postac, sama o tym pisalas. Slusznie zreszta. Skoro wiec nasz sprawca w swej egzystencji nie wzbudzil u nikogo sympatii ani szacunku, postanowil dokonywac zemsty, wzbudzajac powszechny strach. Sa to podobne emocje, prowadza w zasadzie do jednego, a mianowicie do skoncentrowania uwagi >> na sobie <<. Pedofilia nie wzbudza w ludziach strachu, wzbudza natomiast obrzydzenie, odraze, pogarde, a niekiedy zlosc, czy tez nienawisc.

Gdyby pedofile byli takimi ekshibicjonistami, to jeszcze czesciej w tv slyszelibysmy pewnie o politykach, a zwlaszcza o tzw. duchownych.
« Ostatnia zmiana: 06/10/16, 21:37 wysłana przez Sam »

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Tak tak jednak tu chodzi o co innego w czasie mordów seryjni mordercy spełniają swoje fantazje ,tu nie było widać by były to zbrodnie na tle seksualnym.To były raczej zbrodnie z zemsty ,nie pasuje mi to do Allena bo on jako pedofil skazany za molestowanie dzieci na pewno by się jakoś z tym ujawnił gdyby byl zodiakiem świadomie bądź nie .Jego zbrodnie miałyby inny charakter.Co innego byłoby dla niego ważne.Tak jak pisałam wcześniej zodiak nie krył się ze swoimi czynami ,opowiadal co by chciał robić swoim ofiarom ,nie sądzę by aż tak mogl się ukryć gdyby byl pedofilem.Seryjni mordercy ida raczej w druga stronę i dla zmylenia mogą pozorowac morderstwo na tle seksualnym.Majac fantazje pedofilskie Allen inaczej by mordowal ,inne ofiary by go interesowały ,po prostu to inny typ mordercy.Poza tym wcale dobrze się z tym kryć nie umiał bo wkoncu byl skazany za pedofilie.Gdyby to Allen mordowal nie mialby raczej satysfakcji bo te ofiary nie zaspokoilyby jego potrzeb jako pedofila.

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
http://www.zodiackillerfacts.com/PsychPortraits.htm

U zodiaka podejrzewano schizofrenię i paranoje czy u Allena też ?
Ponadto w tym artykule można wyczytać to o czym ja pisałam iż zodjak nie mogl miec stałej pracy ,to oczywiste dla mnie

Offline Sam

• Inspector
  • *
Oczywiscie ze mogl miec stala prace. Problemem jego nie byl raczej brak pracy, ale to, ze ona go nie satysfakcjonowala, byc moze wrecz jej nienawidzil. Tutaj znowu nasuwa sie sytuacja Allena. Przytocze ja jako przyklad, bo uwazam ze z Zodiakiem moglo byc podobnie. Przez krotki czas mial prace, ktora lubil (pomijam to z jakich wzgledow), utracil ja, i m.in. dlatego rozpoczal swoja dzialalnosc. To mogl byc ten impuls; kamyk, ktory zapoczatkowal lawine.

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
I ja sklaniam się ku wersji Sama ...
Miał ten impuls ...
Co do Allena i jego pedofilii to pytanie co tak naprawdę się stało? Może wcale nie był pedofilem a został o to posadzony co zniszczyło mu życie ... bo jakoś brak informacji o jego dalszych występach w tej sprawie

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
No naprawdę daliascie czadu teraz .

Ten Allen miał naprawdę ciężko w życiu posadzono go ,ze byl zodiakiem ,a nim nie byl-posadzono i skazano za pedofilie ale też byl nie winny, no prawie zaczynam mu wspolczuc.
« Ostatnia zmiana: 07/10/16, 13:11 wysłana przez nana19 »

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Seryjni mordercy maja problemy z utrzymaniem pracy jak już pisałam ich zburzona osobowosc im na to nie pozwala.Nikt nie staje się psychopatycznym mordercom bo stracil prace ,on traci prace bo nie umie jej utrzymać bo jest psychopatom.Allen nie zostal pedofilem bo stracil prace ,stracil ja bo byl pedofilem i dlatego też zostal skazany nie byl kozlem ofiarnym.
Nie umniejszajmy znaczenia  jakim jest pedofilia.Oczywiście ,ze wzbudza strach i to najwiekszy bo dotyczy niewinnych dzieci.Strach o dziecko jest najwiekszy zodiak dobrze to wiedział ,a że zależało mu na wzbudzeniu strach ,paniki masowej napisal list o podlozeniu bomby pod szkolny autobus.Chciał by wszyscy się bali ,by każdy czul ,ze może być jego ofiarom.
Allen swoje skłonności miał już dużo wcześniej(nim zostal podejrzanym w sprawie), wiec gdyby miał mordowac  były by to czyny o podłożu seksualnym.Taki motyw u zodiaka nie występuje
        CZUŁEM JEJ CIEPŁE I JĘDRNE PIERSI, ALE W MOJEJ GŁOWIE BYŁO TYLKO JEDNO. ODPŁACIĆ JEJ ZA TO, ŻE PRZEZ CAŁE LATA ODPRAWIAŁA MNIE Z KWITKIEM.
  Tak pisal w wyznaniu.
Pedofil natomiast to
Pedofilia – rodzaj parafilii: stan, w którym jedynym lub preferowanym sposobem osiągania satysfakcji seksualnej jest kontakt z dziećmi w okresie przedpokwitaniowym lub wczesnej fazie pokwitania[1].
    mm Kryteria ogólne dla zaburzeń preferencji seksualnej[9][8]:
G1. Osoba doświadcza nawracających (recurrent), silnych (intense) seksualnych pragnień (urges) i fantazji dotyczących niezwykłych przedmiotów lub działań.
G2. Osoba działa zgodnie z tymi impulsami lub odczuwa z ich powodu znaczące cierpienie (is markedly distressed by them).
G3. Preferencja występuje przez co najmniej 6 miesięcy.
Tak wiec gdyby to Allen jego pedofilska natura brała by górę.

« Ostatnia zmiana: 07/10/16, 13:49 wysłana przez nana19 »

Offline nana19

• Department of Justice
  • *
Naprawdę spojrzmy szerzej na sprawę nie tylko w kontekście książki i filmu o zodiaku.Mam wrażenie ze niedługo będziecie mnie przekonywać że Allen to brunetka o niebieskich oczach.Idąc dalej można by pomyśleć ,ze zodiakiem była kobieta i tylko przebierała się za mezczyzne.zodiak przecież wskazywał że przypomina rysopis tylko gdy robi swoje.

Allen byl skazany za pedofilie i z pewnością monitorowany ,do tego podejzewano go iż byl zodiakiem ,był chory ,był przez prasę i media pokazywany jako zodiak z pewnością było mu ciężko dokonywać kolejnych przestepstw.Mysle ,ze gdyby byl zodiakiem to wkoncu czymś by się zdradził a tak mamy badanie dna które go wykluczylo .

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Absolutnie się z tym nie zgadzam co piszesz.
Po pierwsze większość seryjnych morderców miała prace, ułożone życie itd. wiec twierdzenie ze seryjnie nie mają stałej pracy to naciąganie rzeczywistości.
Co do pedofilii Allena nie wsztsyko jest tak oczywiste jak twierdzisz bo pokaż jeden fakt ze znów został na niej przyłapany w późniejszym okresie życia - ja takiego nie znam.
Kolejna sprawa jest taka ze facet mógł być o nią posadzony i pójść za to siedzieć nie będąc pedofilem a takie przypadki się zdarzają  (znam osobiście przypadek faceta który pomagał dzieciom z patologii i został w robiony w pedofilię bo chciano wyciągnąć kase). i to mogło wywołać impuls nienawiści np. do Policji.
Allen nie był święty i trochę w swym życiu narozrabial ale nie można powiedzieć tak był Zodiakiem itd.. bo nie ma na to dowodów.
Pisanie ze aby rozwiązać te sprawę trzeba pomyśleć jak seryjny morderca to absurd bo każdy myśli inaczej i wystarczy przejrzeć sylwetki tych najbardziej znanych żeby zobaczyć ze każdy miał inny tryb myśli zbrodni.
Kolejna sprawa jest taka ze Zodiak nie jest typowym seryjnym morderca bo on dokonywał czegoś w rodzaju egzekucji i gry. Jego listy miały ukryte znaczenia i celowe błędy Tak by było w jego mniemaniu zabawnie.  To człowiek o dużym ilorazie inteligencji i wiedzy nie bezmyślny wariat.
Facet wiedział co robi i dlaczego....
Wszystkie twoje wywody idą w kierunku Rossa i są próbą siłowa zrobieniem z niego Zodiaka....
Za tym muszą być dowody....na Allena tez ich nie ma więc nie powiem nigdy ze to ON chyba że dostanę dowód do ręki.
Umieść Rossa na lini wydarzeń Zodiaka i zobacz co z tego wyjdzie. Wtedy można snuć  konstruktywne wnioski. Z pojedynczych zdarzeń nie ma to sensu... co z tego ze jedno pasuje a trzy okazuje się ze nie.
Na tym polega fenomen Zodiaka i przejście do historii. ..brak dowodów i do kiedy nie ma stanie przełom nic się nie zmieni.