Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Zodiak i Riverside?

Offline black_99

• S.F. Chronicle Cartoonist
  • *
O tym, jak Zodiak się lubił chwalić wiedzą chyba wszyscy zaznajomieni z tą postacią. Stąd pytanie dlaczego Zodiak, jeśli faktycznie zabił w Riverside się tym nie pochwalił?

Według mnie - jeśli Zodiak był mordercą Cheri Jo Bates to nie wspominał o tym ze względu na strach.

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Chyba gdzies o tym pisalem; otoz Zodiak "narodzil sie" po zabojstwie Cheri Jo Bates (powod pierwszy). Zodiak byl maniakiem kontroli, a tu ja utracil. Popelnil bledy, zostawil mase sladow i byl widziany, o czym zdawal sobie sprawe (powod drugi i zarazem trzeci).

Nie wiem, jaki strach miales na mysli, ale czesciowo pewnie masz racje. Nalezaloby to doprecyzowac.
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline john

• Deputy Inspector
  • *
Też uważam, że nie chwalił się tym przez mnogość śladów jakie zostawił po sobie na miejscu zbrodni. Nie czuł się w tej sprawie pewnie, obawiał się, że jeśli się przyzna, to być może bez większego problemu zostałby zdemaskowany. Wydaje mi się, że zabójca (wg mnie Zodiak) znał Cheri trochę lepiej niż "z widzenia", więc takie przyznanie się tym bardziej mogło ułatwić śledczym identyfikację Zodiaka.