Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Z pamietnika Sandy B.

Sam · 51 · 10274

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Odp. na PW.
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Pismo podejrzanego Sandy - notatka:

Szkice wykonane przez Sandy, przedstawiajace jak moglby wygladac sprawca okolo roku 1995 (a moze przedstawiaja one po prostu owczesny wyglad jej podejrzanego?):

Notka otrzymana przez Sandy od nieznajomego - horoskop:

Skan rekawicy znalezionej przed domem, odebranej przez Sandy jako grozba w stosunku do jej dzieci (Sandy ma piecioro dzieci; jeden z jej synow nosi brode i wasy):

Liscik:

Koperta, w ktorej znajdowalo sie zdjecie podejrzanego, wykonane przez Sandy:

Zdjecie przedstawiajace zrekonstruowane przebranie, podobne do tego, ktore miala znalezc Sandy w swoim aucie 28. lub 29. wrzesnia 1969:

Przebranie "zaginelo"

Nagranie z domowej automatycznej sekretarki Sandy:

http://www.youtube.com/watch?v=2OgTc9LpOUI
« Ostatnia zmiana: 03/07/14, 16:06 wysłana przez Sam »

Offline Sam

• Inspector
  • *
Nowe wiesci od Sandy:

"Hi Sam, Yes I do remember you, nice to hear from you again. As you may know, Kane died a couple of years ago. Kathleen Johns and I were told that the man who’s picture she and I picked out was Kane. She died believing that is who abducted her. The man could not be Kane, because that man is still alive and is still bothering me from time to time.

I know that R.H. is connected to that man, because I have seen them both together following me.

Pittsburg Ca. Police are very interested in him for the 12 murders that happened there in the late 80’s early 90’s. You can Google it ,check it out ,none of the females were raped or robbed. Some were beaten and stabbed others strangled. I found one of the girls that got away from the killer , she picked out my suspects picture as the man who tried to kill her with a long knife. Pittsburg Police came to my home, they told me they had another girl who survived being stabbed, her throat slashed and dumped in a port- a- potty (That is an outdoor toilet, found at most construction sites).

The police took one of the pictures of my suspect with them, I think they showed the other witness that picture and she ID’d him. Because they called me the next day and asked for every license plate number I have for him. I feel that this could be the year the Zodiac case is solved. My last letter with a drawing from my suspect, was a clue to two murders. One I believe was a girl named Deana Hooper in Vallejo killed in 1974, the other girl was 14 yr old Jenny lin in Castro Valley mid 90’s. He hasn’t done much to me for about a yr, other than phone calls but he still won’t talk.  I am pretty sure he is still killing , he said that he would, but would not announce it . Thank goodness he knows that if he kills me, the police would then believe me then they would have to check all of the reports I have given them and the evidence that could prove he is Zodiac.

Thanks for your concern, Sandy"

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Mógłbyś przetłumaczyć jestem bardzo ciekaw co tym razem napisała? Fajne ze znowu zacząłeś być aktywny na forum :)

Offline Sam

• Inspector
  • *
Przetlumacze w wolniejszej chwili.

P.S. Dzieki za mile slowo.

Offline Sam

• Inspector
  • *
"Witaj Sam, tak - pamietam, milo mi ze sie odezwales. Jak wiesz Kane zmarl kilka lat temu. Kathleen Johns i mnie powiedziano ze facet ze zdjecia, ten, ktorego obie zidentyfikowalysmy, to Kane. Kathleen zmarla przekonana, ze to on ja uprowadzil. Ale ten czlowiek to nie mogl byc Kane, poniewaz on wciaz zyje i czasem mi o sobie przypomina.

Wiem, ze R.H. zna tego czlowieka, poniewaz widzialam ich razem, gdy mnie sledzili.

Policjanci z Pittsburga (tego w Kalifornii), sa nim zainteresowani. Nawet bardzo, a chodzi o 12 zabojstw do ktorych doszlo tam w poznych latach '80 i wczesnych '90. Mozesz to wygooglowac, sprawdzic, zadna z tych kobiet nie zostala zgwalcona ani okradziona. Niektore zostaly zakatowane, zadzgane nozem, a niektore uduszone. Znalazlam jedna z kobiet, ktorej udalo sie uciec - wskazala na zdjecie mojego podejrzanego jako tego, ktory probowal ja zabic przy uzyciu dlugiego noza. Byli u mnie policjanci z Pittsburga: powiedzieli, ze jest jeszcze jedna kobieta, ktorej udalo sie przezyc atak - ktos podcial jej gardlo i porzucil w przenosnej toalecie (takiej, jakie mozna znalezc np. na placach budow).

Policjanci zabrali jedno ze zdjec mojego podejrzanego: mysle, ze okazali je tej kobiecie i ze go zidentyfikowala. Poniewaz zadzwonili do mnie nastepnego dnia i poprosili o kazdy nr jego rejestracji, jaki udalo mi sie zapisac. Czuje ze to moze byc rok w ktorym sprawa Zodiaka zostanie ostatecznie rozwiazana. Ostatni liscik od mojego podejrzanego - ten z rysunkiem - uwazam za wskazowke dotyczaca dwoch innych zabojstw. Wydaje mi sie, ze jedno z nich dotyczy dziewczyny imieniem Deana Hooper, zamordowanej w Vallejo w 1974, a druga to 14 letnia Jenny Lin z Castro Valley (sprawa z polowy lat '90). Jezeli o mnie chodzi, to w ciagu ostatniego roku nie zrobil w stosunku do mnie prawie nic, poza paroma telefonami, choc wciaz sie nie odzywa
(od momentu, gdy Sandy umiescila nagranie jego glosu na YouTube). Jestem przekonana ze on wciaz morduje, tak jak powiedzial, ale juz tego nie anonsuje. Dzieki Bogu ma te swiadomosc, ze jesli by mnie zabil, policja w koncu musialaby mi uwierzyc i przejrzec wszystkie raporty i protokoly przesluchan, a takze moje dowody mogace dowiesc tego, ze on jest Zodiakiem.

Dzieki za troske, Sandy"
« Ostatnia zmiana: 05/07/14, 14:34 wysłana przez Sam »

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Dziękuje za tłumaczenie. Ta Sandy uważa ze Zodiac ciągle żyje i dalej zabija tak? Nie da się ukryć ze napisała Ci ciekawa wiadomość!

Offline Sam

• Inspector
  • *
Tak wlasnie uwaza Sandy.

Zdjecia jej podejrzanego:

1.

2.

P.S. Nie ma sprawy.

Offline tomekp36

• Detective
  • *
"I feel that this could be the year the Zodiac case is solved."

Chciałbym bardzo żeby tak było jak piszesz Sandy...

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Również chciałbym żeby tak było. Dla mnie osoba ze zdjęcia to NIE Larry Kane. Mamy zbyt dużo poszlak a zbyt mało niezbitych dowodów.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Moim zdaniem rowniez. Niestety, nie posiadamy zadnych niezbitych dowodow.

Offline Themost dangerous

• Police Officer
  • *
Bardzo ciekawy wątek. Ciekawe jak się rozwinie.

Offline Themost dangerous

• Police Officer
  • *
Słuchająć nagranie jego głosu czułem się niepewnie. Odbierając taką wiadomość można by się zdrowo przerazić.

Offline karlos23

• Patrolman
  • *
Z ogromnym zaciekawieniem czytałem ten wątek i korespondencję z Sandy. Jak zakonczyla sie ta sprawa?