Post #1
To by pasowało do Zodiaka , zrobić wszystkich w butelkę i oddalić od siebie podejrzenia , zamieszać , skierować na kogoś innego . Poprostu geniusz , równie dobrze sam Cheney mógłby widząc zegarek Allena wpaść na pomysł by się tak nazwać , kolejna sprawa kelnerka która rzekomo Allen miał podrywać , a dlaczego mam mu wierzyć , a może on mówił o sobie . Może o wszystkim mówił o sobie, może zadzwonił do domu Melwina i specjalnie powiedział ze dziś są jego urodziny , jako przyjaciel Allena wiedział napewno kiedy on się urodził. Wszystko co mówił o Allenie mogło być o nim samym , mógł napisać list o bombie i podłożyć Allenowi ta bombę . Allen wiedział ze jest podejrzewany i trzymał by w domu bombę ? w dodatku taka jak w opisie w liście ... patrzę na to poprostu z innej perspektywy bo póki co 50 lat minęło i nikt nie potrafi udowodnić winy Allenowi
Post #2
Sam zrozum to bardzo sprytne , wiedział ze będą robić badania dna ,bal się ze znajda jego dna wiec co robi ... zapewnia sobie alibi jest krok przed policja ... „ nigdy mnie nie złapiecie bo jestem dla was za sprytny „ gdyby znaleźli to jego dna to na co był by dowód w tej sytuacji , a na to ze to on był zodiakiem , a tak dobrowolnie oddał próbkę i jeszcze przyznał ze lizał znaczki bo Allen nie lubił tego robić , potwierdził by w ten sposób ze Allen to zodiak i ze to on mówił prawdę , załatwia sprawę za jednym posunięciem
Post #3
Sam , Cheney nie czekał aż do śmierci Allena by zeznać iż to on był zodiakiem . Mógł chcieć się zemścić a mógł być zodiakiem i tak pokierował śledztwem ze cała uwaga skupiła się głównie na Allenie a on był bezpieczny i nawet jeśli by znaleźli jego dna czy inne ślady było by ze to Allen go wrabia lub ze to potwierdza jego słowa o winie Allena . Wiem ze to może brzmieć w najlepszym razie nieprawdopodobnie ale to by wiele tłumaczyło . Przede wszystkim te zbiegi okoliczności co do Allena. Jeśli Allen znał Darlene a jak twierdzi Cheney podrywał kelnerkę , to mogła być historia o nim , dlaczego nie ... tez mógł ja znać .Lake Beryessa , sam przyznał ze jeździł tam z Allenem. Jego zdjęcie z młodości ,fryzura tak jak to opisał Fouke...
Post #4
Tylko jeden kod został złamany , ten w którym jest kolejna poszlaka dotycząca Allena łącząca go z jego ulubiona książka , dla przyjaciela łatwizna , bo napewno wiedział co Allen lubił czytać .
Post #5
Retired Detective Bawart described the identification and stated that Mageau saw Allen’s photo and declared, “That’s him. That’s the man who shot me.” According to Bawart’s report for the Vallejo Police Department, Mageau was asked to assess the certainty of his identification of Allen on a scale of 1 to 10, and Mageau replied that his level of certainty was an 8. He also pointed to the picture of another man in the photo lineup and stated that the face of that individual was similar to the face of the Zodiac. While George Bawart and Vallejo Police Captain Roy Conway described Mageau’s identification as “positive,” the Vallejo Police Department did not consider the identification to be valid. This conclusion was based in large part on Mageau’s statements during his identification, his conflicting description and the fact that Mageau had admittedly seen the killer’s face only for an instant more than two decades before he identified Allen as the shooter.
To apropo rozpoznania Allena prze M. Migeau
Edycja: polaczono posty // Sam
Na przyszlosc edytuj posty - mozna uzyc linii poziomej kod [ h r ] do oddzielenia tresci.