Hej MAX,
Wszystko jest możliwe jak kiedyś pisałeś.Twoja teza też jest możliwa gdyby nie to ,ze dzieci obserwując zabójstwo taksówkarza Stine widziały jak sprawca wyciaga noz i coś tam majstruje przy ofierze, czy konkretnie widziały jak ucina koszule nie wiem ,nie rozmawiałam z nimi
"She was seeing blood on the victim and saw the glint of a knife, so she assumed a stabbing was taking place. (No shots were heard by anyone)
We know now that Z was cutting off a large piece of Stein's shirt with the knife."
Ktoś konkretnie byl na miejscu zbrodni ,ta sama osoba była widziana przez policjantów.Ta osoba następnego dnia przysłała list z opisem tego co się tam działo a co zostało potwierdzone przez policję no i kawałek koszuli Stina.Nie mogl to być podszywajacy się policjant.Tylko morderca mogl byc widziany na miejscu zbrodni ,zaraz po przez policję i przysłać list.Gdyby tylko o te listy(przecież nie tylko listy były ) chodziło ale jest jeszcze wiele innych sprzecznych.
.Pozatym takie podszywanie się pod mordercę przez policjanta by zdobyć popularnosc to sliska sprawa bo ryzykuje się ze prawdziwy morderca zawsze może napisać list i opisac prawdę,badz kiedy zostanie złapany to też prawda wyjdzie.W sprawie BTK też podejrzewano ,ze byl policjantem ,ze byl super wyksztalcony ,inteligetny itd. bo przesylal zaszyfrowane wiadomości.Prawda okazała się inna .Oczywiście to ,żaden dowód iż zodiak byl czy nie byl policjantem.Mogl być dziennikarzem który prowadzil kronikę kryminalna ,mogl być w wojsku ,mogl miec ojca wojskowego albo policjanta.Kombinacji jest wiele.
Nie zapominajmy o tym ,ze morderca oprócz listów także dzwonił na policję i to jeszcze zanim ktokolwiek wiedział ,ze zostało popełnione morderstwo ,no i nad jeziorem Berryessa zostawił swoj wpis na drzwiach ,pismo to samo co w listach.
To że nie nawidzil policji wogole mnie nie dziwi ,a jeszcze mniej że się z nich nasmiewal .Nawet kon by się usmial z takiego śledztwa.
Zodiak np.moglby być kimś kto chciał być policjantem a mu nie wyszło ,policjant mogl odbić mu dziewczyne ,jego sąsiad byl policjantem i strasznie go wkurzal ,może byl wielokrotnie aresztowany i też miał by powody by nienawidzić policji.