W Stanach bardzo dużo ludzi pisze nie łącząc liter. Zastanawia mnie tylko ten list
http://unsolved.cba.pl/index.php?topic=9.msg211#msg211Co zauważyłem: różny kąt pisania liter, "infantylne" kółeczka nad "i", oraz bardzo charakterystyczne "f". Małe "w" bardzo podobne.
Zodiac robił bardzo długie spacje, słabo wychodziło mu przenoszenie wyrazów (myślę, że mógł nie mieć wyczucia pisząc prawą ręką), i gubił linię - pod koniec listu linijki schodziły w dół.
Dla mnie: albo ręka mu się męczyła, bo rzadko nią pisał (może właśnie Allen), ...albo pisał szybko. Jeśli to Allen, to myślę, że kartkę mógł kłaść pod kątem, wtedy zgadzałoby się pismo pochylone w prawo.
Swoją drogą dla niektórych osób bardzo łatwo jest pisać kilkoma charakterami pisma, ja sam potrafię pisać dwoma. Patrzyłem kiedyś jak pisze mój ojciec, podobało mi się i też tak chciałem pisać. Do tej pory mogę z łatwością pisać ZUPEŁNIE inaczej niż na co dzień.
Chciałbym zobaczyć próbki pisma Larry'ego Kain'a - inne niż te "wymuszone" przez policję.
Załączam fragment listu Allena. Przerobiłem go delikatnie: zwiększylem odstępy między wyrazami, zwiększyłem interlinię oraz nieco pochyliłem.
Oczywiście pisząc odręcznie w ten sposob efekt byłby trochę inny.