Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Spotkanie zainteresowanych sprawa Zodiaka

Offline benefis

• Sergeant
  • *
To było by spotkanie ala klub czytelnika książki (usiedlibyśmy w kółeczku na krzesełkach i dyskutowali o sprawie Zodiaka). Ten pomysł z rekonstrukcja zbrodni, dla mnie bomba. Seans filmowy i piwko tez było by dobre?

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
dla mnie podstawowe pytanie gdzie i kiedy bo w sumie od 28.11 do połowy stycznia nie istnieje ;) a obecnie jestem w stanie wyrwać się jedynie blisko na kilka godzin (praca). Trzeba by zrobić grupę na fb :)

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Również jestem za grupą na FB. Byłby dużo lepszy kontakt niż tutaj.

Offline Squeglee

• Police Officer
  • *
Jestem pod wrażeniem, że forum nadal istnieje i to dosyć prężnie jak ja swoją niszowość. Mimo że logowałem się jedynie kilka razy (to mój pierwszy raz od chyba 2011). Muszę przyznać że jestem mile zaskoczony pomysłem spotkania. Sam jestem na siebie zły że tu nie wchodziłem, bo forum jest naprawdę pełne bystrych umysłów i w dodatku polskie, a sprawa nie jest tutaj popularna. Niemniej jednak na spotkanie nie mogę się stawić bo mieszkam za granicą, ale przyznam że grupa na Facebooku sprawiłaby że zostałbym stałym bywalcem. Pozdrawiam wszystkich i dziękuję przy okazji za odnowienie mojej ciekawości w sprawie Zodiaka, nie mogę się doczekać jakie to nowe persony figurują na amerykańskich listach podejrzanych (ostatnim znaleziskiem był Donald Lee Bujok :))

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
Witaj po przerwie, Squeglee. Z tego co widze, logowales sie od 2012, poprzez 2013, 2014 i teraz, a w kilku kwestiach dolozyles nawet swoje 25 centow, co jest rzadkoscia wsrod uzytkownikow naszego niszowego forum :-)

Pozdrawiam rowniez.

P.S. Mieszkasz w kraju, w ktorym zainteresowanie sprawa jest wieksze?
« Ostatnia zmiana: 02/11/15, 11:56 wysłana przez Sam »
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Odnosnie grupy na FB, to raczej bylbym sceptyczny - ciezko jest mi wyobrazic sobie jakis wiekszy sens jej istnienia. Ale jezeli zbierze sie jeszcze kilka osob, na pewno pomyslimy. Do czego mialaby nam ona sluzyc: chodzi tylko o szybszy kontak pomiedzy nami? Jakbyscie to widzieli?
« Ostatnia zmiana: 02/11/15, 12:03 wysłana przez Sam »

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Tak, głównie chodzi o szybszy i sprawniejszy kontakt między użytkownikami forum.

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
FB zdecydowanie ułatwia kontakt i jak najbardziej ożywi forum :)

Offline Sam

• Inspector
  • *
Mam watpliwosci co do tego, w jaki sposob mialoby to ozywic nasze forum. Nie wiem, czy efekt nie bylby wrecz odwrotny (wiem, ze latwiej i wygodniej jest tam cos umiescic, niz tutaj). I szczerze mowiac, nie chcialbym przenosic dyskusji o sprawie na tereny FB, czy tez jakiegokolwiek innego portalu spolecznosciowego, ktory zawsze jest przeciez wlasnoscia jakiejs korporacji. Nie mam szczegolnego zaufania do tego typu instytucji, dodatkowo, mam zastrzezenia dotyczace prywatnosci i bezpieczenstwa informacji.

Offline max944

• Deputy Inspector
  • *
Proste: Grupa zamknięta a w niej wrzucanie info typu nowy post w dziale lub na temat ... taki fb newsletter ; )

Offline Sam

• Inspector
  • *
Rozumiem, z tym ze i tak ktos musialby to robic. Jest mozliwosc sledzenia konkretnego watku/dzialu (przycisk "powiadamiaj": w przypadku nowej wiadomosci, "z automatu" otrzymujemy maila), jest tez RSS, ktory wyswietla nam ostatnie wiadomosci - wystarczy miec zainstalowany tzw. czytnik RSS.

Jezeli chodzi o mnie to jednak moja opinia nt. FB (itp.) nie jest zbyt pochlebna, w zwiazku z czym nie korzystam, co nie oznacza, ze Wasz pomysl jest zly i nie zamierzam Was powstrzymywac przed utworzeniem grupy, jezeli uwazacie, ze moze sie ona do czegos przydac.
« Ostatnia zmiana: 02/11/15, 17:47 wysłana przez Sam »

Offline Themost dangerous

• Police Officer
  • *

Offline Bloodybeast

• S.F. Chronicle Cartoonist
  • *
Specjalnie założyłam konto, by napisać, że również jestem za pomysłem założenia grupy na Facebooku. Rozumiem, że niektórzy nie chcą publikować swoich prywatnych informacji, chociażby imienia, ale to nie problem założyć fake konto, którego można używać w danej grupie. Śledzę forum już od ponad dwóch lat i ułatwiłoby nie tylko mi, ale innym również gdybyśmy mogli komunikować się na Facebooku, ponieważ jest to po prostu wygodniejsze, oraz trudniej zapomnieć o istnieniu takiej grupy gdy co jakiś czas wyskakuje komunikat, w przeciwieństwie do tego forum. Proponuję rozważyć propozycję ;-)
  • "Is evil something you are? Or is it something you do?"

Offline Sam

• Inspector
  • *
Skoro chcecie grupy, to nie widze powodow, dla ktorych mialaby ona nie powstac. Co do mojej obecnosci tam, to zamierzam sie wstrzymac* - nie korzystam z FB. Ale Wy jednoczcie sie.

max944 (to byl Twoj pomysl) i Jerry - proponuje, abyscie to Wy zajeli sie sprawami organizacyjnymi. Co Wy na to?

*co nie oznacza, ze wiedziony ciekawoscia nie moge tam kiedys zawitac: nie znacie dnia ani godziny... ; )
« Ostatnia zmiana: 09/12/15, 21:31 wysłana przez Sam »