Sprawa Zodiaka
unsolved.cba.pl

Spotkanie zainteresowanych sprawa Zodiaka

Offline Sam

• Inspector
  • *
    • Wojciech Makiwisto - blog
W grudniu tego roku minie 7 lat odkad zalozylem te strone. Przy tej okazji postanowilem rzucic luzny pomysl zorganizowania spotkania dla ludzi zainteresowanych sprawa, w mozliwie dogodnym miejscu i czasie - co tez niniejszym czynie.

Mam tu na mysli raczej luzne, nieformalne, amerykanskie "get-together", podczas ktorego mozna by troche podyskutowac nt. naszej sprawy, moze tez zrobic cos ekstra. Nie koniecznie jeszcze w tym roku.

Co o tym sadzicie? Wszelkie pomysly i sugestie sa mile widziane.
« Ostatnia zmiana: 22/10/15, 23:36 wysłana przez Sam »
  • Zbrodnia nie może być doskonalsza od człowieka, który ją popełnił.

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Tez jestem jak najbardziej za, wszystkie szczegóły można dogadać żaden problem.

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Zobaczymy co powiedzą inni. Na forum jest zarejestrowanych ponad 200 osób, ale niestety część z nich nie logowała się od kilku lat, ale mimo wszystko myślę, że powinniśmy zebrać około 10 osób. :)

Offline benefis

• Sergeant
  • *

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Możliwe, ale wiadomo: "Im nas więcej, tym weselej." :)

Offline benefis

• Sergeant
  • *
Tez prawda, jestem ciekaw co Sam miał na myśli pisząc
moze tez zrobic cos ekstra
?

Offline Jerry

• Sergeant
  • *

Offline Sam

• Inspector
  • *
No wiec: co kto lubi. Mysle, ze jesli zbierze sie te 10 chetnych osob, to wtedy mozna bedzie rozmawiac o konkretach.

A na mysli mialem np. amatorska probe zrekonstruowania jednej ze zbrodni Zodiaka.
« Ostatnia zmiana: 27/10/15, 13:28 wysłana przez Sam »

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Trzeba by było jakieś fajne miejsce znaleźć. Jakieś rekwizyty no i ludzi przede wszystkim.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Wyslalem mail informacyjny do tych uzytkownikow, ktorzy byli aktywni na forum - jednak w wiekszosci przypadkow, mail prawdopodobnie trafi do spamu.

Mysle, ze uda nam sie zebrac, ale troche wody w rzece uplynie jeszcze do tego czasu. Szanse na ten rok bardzo niewielkie (tak jak napisales, wszystko zalezy od zainteresowanych). Strzelam, ze najblizszy realny termin to wiosna 2016.
« Ostatnia zmiana: 27/10/15, 13:31 wysłana przez Sam »

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Ja również dostałem od Ciebie maila nawet 2 razy i ani razu nie trafił do spamu. Jest jakaś szansa. :) Natomiast mam inne pytanie: Czy jest jakaś możliwość zareklamowania/wypromowania tego forum aby nowi użytkownicy się rejestrowali?

Offline Sam

• Inspector
  • *
Pewnie jest. Nie potrafie precyzyjniej odpowiedziec Ci na to pytanie - nie jestem specjalista w dziedzinie reklamy. Wydaje mi sie, ze wazne jest aby "robic swoje", tzn. zbierac informacje, analizowac je i publikowac te, ktore moga miec jakies znaczenie. Taki byl pierwotny cel tej strony i wydaje mi sie, ze taka powinna byc jej misja.

Osobiscie (moge sie mylic) wychodze z zalozenia: jakosc ponad ilosc. Co z tego, ze zarejestuje sie 100 nowych osob, skoro zadna z nich nie wniesie niczego nowego. A czlowiek zainteresowany powinien nas odnalezc: poprzez wyszukiwarke, czy tez od niedawna - poprzez Wikipedie.
« Ostatnia zmiana: 27/10/15, 13:53 wysłana przez Sam »

Offline Jerry

• Sergeant
  • *
Z tego co widzę; na forum jest zarejestrowanych ponad 200 osób. Niestety duża część z nich nie zaglądała na stronkę od ładnych kilku lat.

Offline Sam

• Inspector
  • *
Zle spojrzales ;-) Na forum zarejestrowalo sie 45 osob. 236 to maksymalna ilosc uzytkownikow przegladajacych strone w szczytowym momencie (czyli w trakcie i po emisji filmu "Zodiak" w telewizji publicznej lub komercyjnej). Glownie gosci (uzytkownikow niezarejestrowanych).